Selasa Rabiul Akhir 8 1442 | Selasa 24 November 2020

 ffffff

FB 3 TWEET  1 UTube  1 NEWS  2
Malay Chinese (Traditional) English

Soalan Lazim - Semua Soalan Lazim

Sila pilih kategori soalan anda

Carian Soalan Lazim
View all frequently asked questions

Persoalan umum berhubung pengurusan jabatan.

Pensijilan Kualiti, Latihan Teknikal, Industri Asas Tani (IAT)

Statistik Pengeluaran Tanaman, Pembangunan Tanaman, Komunikasi Korporat

Soalan Lazim - Semua Soalan Lazim

Tidak. Pengambilan pekerja adalah dilakukan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri dan Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia.

Boleh. Anda hanya perlu menghantar surat permohonan rasmi melalui universiti ke pihak Jabatan Pertanian Negeri. Pihak jabatan akan memberi maklum balas berhubung keputusan permohonan anda secara bertulis.

Jabatan Pertanian Negeri Terengganu menawarkan khidmat nasihat ke arah pensijilan myGAP dan myOrganic yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Anda boleh berhubung dengan mana-mana Pejabat Pertanian Daerah yang terdekat dengan lokasi projek anda untuk permohonan baru. Tiada bayaran yang dikenakan untuk pensijilan, ia adalah PERCUMA.

Anda perlu mengemukakan surat rasmi bagi permohonan mendapatkan data tersebut kepada pihak Jabatan melalui universiti anda. Anda boleh juga hadir sendiri ke mana-mana Pejabat Pertanian Daerah atau Ibu Pejabat negeri bagi menyampaikan tujuan tersebut.

Anda perlu membuat permohonan senjata api melalui Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) yang berhampiran. Pihak Jabatan akan menyiasat ladang anda setelah menerima surat permohonan tuan dari IPD. Pihak jabatan hanya boleh menyokong atau tidak menyokong permohonan anda dalam laporan yang dihantar kepada IPD. Keputusan permohonan anda adalah di bawah bidang kuasa PDRM.

Boleh. Anda boleh berhubung terus dengan Bahagian Pengurusan dan Pemuliharaan Sumber Tanah, (BPPST) Negeri Terengganu bagi tujuan tersebut. Caj yang dikenakan adalah tertakluk kepada pihak BPPST.

No images found.

Statistik Pelawat

Hari Ini : 122

Jumlah Pelawat : 240418

Tarikh Akhir Kemaskini : 24 November 2020.

Hubungi Kami

  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  09 - 6222 444
  09 - 6235 177
  Tingkat 5, Wisma Negeri, 20632 Kuala Terengganu, Terengganu.

Lokasi Kami